Tag: Motori i kërkimit PDF

Për të kërkuar PDF në motorët e kërkimit, siç është Google, ndiqni këto hapa:

1. Hapni shfletuesin tuaj të uebit dhe hapni faqen e kërkimit të Google (https://www.google.com).

2. Në shiritin e kërkimit, shkruani “filetype:pdf” ose “inurl:pdf”. Kjo kërkim do t’i tregojë vetëm skedarët PDF në rezultatet e shfaqura nga Google.

– Duke përdorur “filetype:pdf”, Google do të shfaqë skedarët PDF që janë të disponueshëm në faqet e internetit.
– Duke përdorur “inurl:pdf”, Google do të shfaqë skedarët PDF që përfshijnë fjalën “pdf” në URL-in e tyre.

3. Ju gjithashtu mund të përdorni fjalët kyçe të tjera në kërkimin tuaj për të rafinuar rezultatet e kërkuara. Për shembull, nëse shkruani “poëzi filetype:pdf”, do të merrni rezultate PDF që lidhen me poezi.

4. Mund të përdorni filtrat dhe opsionet e ndryshme të ofruara nga Google për të rafinuar rezultatet e kërkimit. Këto mund të jenë të ndryshme në varësi të motorit të kërkimit që përdorni.

Kujdesuni të respektoni të drejtat e autorëve dhe të kontrolloni burimet e sigurta dhe të besueshme për të shkarkuar ose përdorur PDF që gjeni në internet.